Ontstaan en nadere uitleg SMART Recovery Drink

Smart is ontstaan door een samenwerking tussen The Healthy Drinks Company en The Hague University. Samen met een team van artsen en acht eindejaarstudenten zijn alle relevante wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van herstel wereldwijd in kaart gebracht. Elementen die gebruikt konden worden zijn er uit gefilterd.

Dit heeft uiteindelijk geleid tot een unieke formule bestaande uit een uitgebalanceerde (hoge) dosering van vitaminen, mineralen en aminozuren. In sommige gevallen is de dosering vele malen hoger dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (adh). Duidelijk is geworden dat het lichaam in specifieke gevallen (zware lichamelijke inspanning, alcohol consumptie, etc.) veel meer nodig heeft dan de adh.

De gekozen en hoogte van de verschillende ingrediënten kunnen nooit nadelige invloeden hebben op (of schadelijk zijn voor) het lichaam. Alle ingrediënten zijn namelijk ‘waterverdragen’. Dat betekent dat het lichaam alleen absorbeert wat het nodig heeft. Het restgedeelte wordt uitgeplast.

Twee internationale farmaceutische bedrijven de hebben de formule vervolgens vloeibaar weten te maken en op smaak gebracht. En dat in een klein flesje van maar 60ml. Dit hele traject heeft uiteindelijk 3 jaar geduurd.

 

Opnames in het ADO Den Haag Kyocera Stadion.

 

Nationale en internationale erkenning
Sinds de introductie in de tweede helft van 2015 hebben we veel nationale en internationale aandacht gekregen. Hieronder vind je een kleine selectie:

  • Nederland vertegenwoordigd op het Internationaal food congres in Athene. Alleen het meest innovatieve voedsel van het afgelopen jaar mag hier getoond worden. Smart werd in november 2015 vertegenwoordigd van een van de meewerkend artsen.
  • Belgische (top) wielrenners gebruiken smart om sneller te herstellen na een training of wedstrijd.
  • Artiesten van Vrienden van Amstel Live hebben Smart gebruikt voor en na hun optredens.
  • Smart is uitgenodigd door diverse universiteiten waaronder de TU Delft.

 

Wettelijke eisen
Uiteraard voldoet Smart aan de strengste eisen. We zijn met goedgevolg door de volgende organisaties beoordeeld:
NPN (Natuur- Gezondheidsproducten Nederland)
NVWA Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit
KOAG/KAG